Utmaning för avkastningen

Lantbruksmaskiner kör över landområden under 85 % av växtcykeln. För att skona din jord och öka avkastningen måste den jordpackningen, som däcken orsakar, minimeras.

MICHELIN ULTRAFLEX Technologies ökar dina markers avkastning upp till 4 %.

En oberoende studie* av Harper Adams University i Storbritannien har visat att plantornas tillväxt efter sådden påverkas negativt när jorden packas. Det blir svårare för plantorna att ta upp vatten och näringsämnen från jorden, vilket leder till minskad avkastning. I jord som är mindre packad blir det enklare för plantorna att ta upp vatten och näringsämnen som krävs för god tillväxt och för att de ska utvecklas till sin fullständiga potential. Slutsatserna från den studie som gjordes på Harper Adams University visar att MICHELIN ULTRAFLEX-lågtrycksdäck ökar avkastningen med 4 %. För en genomsnittlig avkastning på 8 ton per hektar för säd, som säljs för €200 per ton, är nettovinsten för lantbrukaren €64 per hektar – en klar fördel för lönsamheten som är enkel att uppnå.

MICHELIN ULTRAFLEX Technologies skonar jorden under grödans växtcykel

Eftersom däcken har en märkbar påverkan på jorden, kan lantbrukarna lita på att MICHELIN ULTRAFLEX Technologies bibehåller jordens kvalitet och minskar jordpackningen under hela växtcykeln.

Endast MICHELIN kan erbjuda dig en serie med däck med MICHELIN ULTRAFLEX teknik för olika maskiner (traktorer, skördetröskor, sprutor, vagn etc.) för att jordens kvalitet ska bibehållas under alla stadier av grödans växtcykel. Genom att skydda denna cykel kan du därför öka lönsamheten.

Vår rekommendation: välj rätt däck

Däcken måste anpassas till det arbete som ska utföras. Om man väljer rätt däck med rätt lufttryck för varje maskin innebär det att man kan arbeta snabbare och optimera maskinernas prestanda. Vilka krav du än har så kan vi erbjuda dig skräddarsydda lösningar till varje maskin med teknologin MICHELIN ULTRAFLEX: XEOBIB, AXIOBIB och YIELDBIB för traktorer, CEREXBIB för skördetröskor, SPRAYBIB för självgående sprutor och CARGO för vagn/trailer.

MICHELIN står till din tjänst

MICHELIN tekniska säljteam lyssnar på dig och ger dig expertråd! I sin strävan att hjälpa sina kunder skickar MICHELIN ut fler tekniska lantbruksteam på fälten än någon av konkurrenterna. Så du kan vara säker på att du får rätt råd angående däck för dina användningsområden och att du därför kan optimera dina lantbruksmaskiners prestanda. Kontakta oss!

* http://www.harper-adams.ac.uk/news/202358/deputy-vice-chancellor-speaks-at-michelin-celebrations#.VFIGZjSG-Uj

Läs mer om MICHELIN XEOBIB

Läs mer om MICHELIN AXIOBIB

Läs mer om MICHELIN CEREXBIB

Läs mer om MICHELIN SPRAYBIB

Läs mer om MICHELIN CARGOXBIB

Läs mer om MICHELIN YIELDBIB på engelska

Ladda ner databladet för teknologin MICHELIN ULTRAFLEX

rentabilite-ultraflex01
rentabilite-ultraflex02
rentabilite-yieldbib01