Michelin Agriculture vinner GULDmedalj tack vare den banbrytande "2 i 1" teknologin

Den här GULDmedaljen, som delas ut av juryn för 2017 års SIMA, är för Michelin förverkligandet av ett långvarigt, intimt samarbete med kunder, hårt jobb och ett starkt engagemang hos expertteamen som alla delar samma känsla för innovation.

sima-paysage_news_landscape

“En banbrytande innovation"

Michelin Agriculture bedriver utveckling för att ta fram lösningar för jordbrukare i deras dagliga utmaningar för ett bättre jordbruk.
Det här "2 i 1" däcket skyddar jordbrukarnas mest värdefulla tillgång: jorden. Tack vare det anpassningsbara mönstret erbjuder det en prestanda i världsklass både på fälten och på vägarna och gör det möjligt för jordbrukarna att jobba vid ett mycket lågt tryck. Däcket förvandlar bokstavligen sig själv för att anpassas till användningen! Ett lågt tryck, +20%* fotavtryck (bredd och längd) med många mönster, optimerar förmedlingen av kraften till marken och bidrar till att skydda den. En fotavtrycksutformning med högre tryck anpassar sig till vägförhållandena av sig själv; mindre mönster för mer styvhet vilket betyder bränslebesparing, förbättrad vägsäkerhet och komfort.

"Innovation för alltid... och för alla"

Den här historian började för 125 år sedan med Michelins första innovationer. Från allra första början och fram till idag är det Michelins uppdrag att tillhandahålla en hållbar rörlighet för alla.  Inom jordbruk så betyder rörligheten även skydd av marken. Företaget investerar i forskning och utveckling för att upprätthålla sitt uppdrag: 6700 experter inom forskning och utveckling världen över (640 miljoner €/y), 2000 patent.
Löftet är att erbjuda lösningar som konsumenterna förväntar sig och är i behov av, inte bara att göra däck.
Och företaget investerade nyligen i digitala företag.
2004 lanserade Michelin MICHELIN UltraFlex Technology: en teknologi som täcker hela jordbrukscykeln och som används av jordbrukare i hela världen.  En studie som gjorts vid Harper Adams University (UK) nyligen visar att den här teknologin ökar avkastningen med 4 %.

lpag-news-1_news_landscape

2015 i Agritechnica annonserade Michelin världens första AG-anslutna däck. Michelin & Ropa fick också ett innovationspris för den markskyddande teknologin R-SOIL som hjälpt jordbrukare att klara enorma utmaningar vid skördning.
Ett par veckor senare investerade Michelin i Exotic Systems, ett företag som tillhandahåller digitala affärslösningar för jordbruk. 
Vi träffas på SIMA-mässan för att presentera "2 i 1" teknologin för jordbrukare för första gången: Det är deras första!

* Internt, jämförande Michelin-test (dec. 2014 och 2015) mellan ett MICHELIN "2 i 1" teknologidäck med storlek VF 710/70 R 42 och ett MICHELIN AxioBib IF 710/70 R 42 på 0.8b och 5,6t.